Puukorujen hoito-ohjeet

Helpoilla ja käytännöllisillä korujen hoito-ohjeilla pidennät asusteittesi käyttöikää.

Ennen käyttöä. Kun vastaanotat tilauksesi kauniissa rasiassa, pesethän kädet ennen kuin alat silitellä korujen pintaa ja ihailla koruja. Vaikka korut öljytään useita kertoja, voit itse vaikuttaa pinnan kauniina ja puhtaana säilymiseen.

Pukeutumisjärjestys. On tietenkin ihanaa laittaa korut korviin ja alkaa suunnitella hiuksia ja meikkiä, varsinkin juhliin lähtiessä. Suosittelen silti, että korut puetaan vasta kaiken muun ollessa täysin valmista. Puu- ja nahkakorut eivät pidä hiuslakasta tai muista kemikaaleista, vaan ne vahingoittavat korujen pintaa. Pidäthän korusi visusti erossa hajuvesistä. Samoin kuin rasvoista ja muista koruihin kuulumattomista aineista.

Hopea tummuu. Olet käyttänyt koruja ahkerastikin tai ne ovat olleet kauniissa rasiassaan odottamassa uusia seikkailuja ja huomaat, että nuo hopeaksi luvatut lenkit, koukut tai korupiikit ja helmet ovat alkaneet muuttaa väriään. Mitä ihmettä? Kyllä, tummuminen ja hopealangassa punertuminen ovat hopean ominaisuuksia. Korut eivät ole pilalla vaan aika, epäpuhtaudet ja rasva aiheuttavat hopealle sen. Mitä on tehtävissä? Oma suosikkini on mieto hammastahna, jolla puhdistan hopeaosat varoen. Välineinä voit käyttää pumpulipuikkoa. Ole silti tarkkana, pidä tahna ja kosteus hopeaosissa.

Vinkki! Jos haluat varmistaa, ettet joudu tekemisiin korujen puhdistamisen tai tummumisen kanssa, valitse vaihtoehdoista aina kirurgin teräs. Se pysyy muuttumattomana ja kauniin värisenä.

Iskut, putoileminen ja vesi. Luonnossa puu voi katketa kovassa tuulessa tai saadessaan iskun ja jatkuva kastuminen lahottaa sen. Nämä samat lain alaisuudet pätevät puukoruihinkin. Kovat iskut ja puristus voivat aiheuttaa korun rikkoutumisen. Pitkät vesikontaktit taas pilaavat aluksi korun pinnan ja lopulta koko korun. Miten vältän nämä?

Korvakorut saavat harvemmin iskuja, mutta sormusten kanssa on syytä olla varovainen. Painavan tavaran nostaminen ja sormuksen puristuksiin jääminen voi aiheuttaa vahingon. Hyvä uutinen on se, että tällaisissa tilanteissa puusormus on huomattavasti turvallisempi kuin metallinen sisarensa, puu kun katkeaa vahingoittamatta sormea. Metallinen taas painuu kasaan..

Vesikontaktit ovatkin haastavampia. Sormusten kanssa käsiä pestessä ei useinkaan tule otettua sormusta pois ja kuivattua sormea sormuksen alta ja samalla sormuksen sisäpuolta. Tämä on kuitenkin vaivattomin tapa säilyttää koru kauniina pitkään. Korvakorut taas kannattaa säilyttää muualla kuin kylpyhuoneessa, jossa ilmankosteus on usein hyvinkin korkea. Ethän mene niiden kanssa saunaan tai suihkuun.

Jo näiden pienten käytännön tapojen avulla saat puu- ja nahkakorut säilymään kauniina pitkään. Jos sinulle näiden lisäksi heräsi kysymys korujen hoidosta tai niiden käytöstä, kysy rohkeasti, vastaan kaikkiin kysymyksiin niin nopeasti kuin pystyn.