• Tervetuloa Pitu Woodelleryn verkkokauppaan!
  • Toimituskulut 3,90€. Yli 75€ tilaukset ilman toimituskuluja postilaatikkoosi.
  • Tervetuloa Pitu Woodelleryn verkkokauppaan!
  • Toimituskulut 3,90€. Yli 75€ tilaukset ilman toimituskuluja postilaatikkoosi.

Puukorvakorut ja -asusteet aidosta puusta

Kukapa meistä ei rakastaisi kestäviä materiaaleja ja harkittua designia. Pelkistetty skandinaavinen minimalistisuus ja suomalaisen luonnon raikkaus, sieltä kumpuaa ideat Pitu Woodellery-tuotteille.

Puukorujen muodot ovat yksinkertaisia, ajattomia ja helposti yhdisteltäviä omaan pukeutumiseen. Ne mukautuvat käytettyjen materiaalien ominaisuuksiin. Esimerkiksi Pisara-puukorvakoru on vuoltu oman pihan mäntyjen oksista. Korut on muotoiltu tukemaan puussa luonnostaan olevia kauniita kuvioita. Se tekee koruista kiinnostavia ja erilaisia kuin yleisesti on totuttu.

Uskon, että luonnollinen on kaunista, siksi tuotteitani ei ole värjätty mitenkään. Ne ovat aitoa puuta ja kierrätysmateriaaleja, käytän ne sellasina kuin ne ovat. Meiltä et löydä vaneria ja se on tietoinen päätös. Lisäksi kiinnitän paljon huomiota omaan ja käyttäjän turvallisuuteen ja siksi vähensin entisestään kemikaaleja mm liiman muodossa. Valtaosassa nappikoruja ei käytetä enää tavallisia koruliimoja vaan uudenlaisen kasaustavan ansiosta nappikorut kasataan puuliimaa käyttäen. Kiinnitys on kestävämpi eikä sinun tarvitse altistua voimakkaille liimoille eikä minun niiden höyryille.

Upeat, ympäristöystävälliset ja raikkaan yksinkertaiset puukorut sekä perinteiset käsityötaidot ovat intohimoni.

Materiaalit, joita käytän koruissa ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta suomalaisia ja kierrätettyjä. Tykkään käyttää aitoa puuta. Mänty ja kataja ovat molemmat omalta kotipihaltamme, muut materiaalit kierrätettyjä. Puu on puuseppien omasta työstä ylijäämää, hukkapaloja, jotka tavallisesti heitettäisiin pois.

Haluan, että puukorvakorut ja muut puiset asusteet ovat ympäristöystävällisiä ja aidosti ekologisia. Että ne huokuvat perinteistä ja taitavaa käsityötä, koska sitä ne ovat. Harvinaisia taitoja, joita monella ei enää ole.

Puukorut saavat pintaansa värittömän elintarvikehyväksytyn öljyn, joten on sinun helppo huoltaa koruja itse vuosienkin ajan. Puhdistat vain pinnat ja öljyät korut uudelleen. Helppoa vai mitä? Jos haluat tai tarvitset tässä apuja, autan tosi mielellään. Pirautat vaan minulle tai laitat postia, vastailen mahdollisimman pian.

Pitu Woodelleryn arvot

Päivittäinen työni heijastaa asioita, joita arvostan korkealle. Haluan tarjota teille vastuullisia ja miettittyjä asusteita, jotka korostavat suomalaisen luonnon erityistä kauneutta sekä suomalaista, perinteistä ja taitavaa käsityötä.

Ihmiset: Meistä kumpikin, siis minä ja mieheni, olemme käsityöläisiä, jotka arvostamme kykyä suunnitella ja luoda kauniita asioita yksinkertaisista ideoista, omalla tyylillämme. Haluamme pitää kiinni hyvistä työtavoista ja varmistaa riittävä lepo. Vapaa-aika kuuluu kiinteänä osana meidän omaan arkeen. Olemme huomanneet, että hyvinvoivat ihmiset tuottavat kauniimpia asioita sekä koruissa että valokuvissa.

Omistautuminen: Luonto on minulle tärkeä juttu ja haluan, että sen kauneus säilyy ja siirtyy tuleville sukupolvillekin. Se näkyy materiaalivalinnoissa sekä työtavoissa, joita käytän. Ei turhia kemikaaleja tai myrkkyjä, vaan aitoa puuta. Siirryin puukorujen käsittelyssäkin elintarvikehyväksyttyyn öljyyn, etten joudu käyttämään voimakkaita kemikaaleja.

Kestävä kehitys: Käytän ekologisia ja kierrätettyjä materiaaleja. Jonkun toisen roska on minun aarre ja siksi olen itse aktiivisesti yhteydessä yhteistyökumppaneihin ja ideoidaan uutta. Koulutan itseäni ympäristöasioissa ja vietän mahdollisimman paljon aikaa luonnon äärellä.

Ajattelen, että itselle tärkeät asiat saavat tekemään parempia valintoja. Ja haluan olla mukana tuomassa parempia vaihtoehtoja sinunkin ulottuvillesi. Jos voin omalla toiminnallani vähentää meren rannoilta sen yhdenkin muoviroskan vähemmäksi, olen tosi hyvillään, koska pienistä asioista on aloitettava. Toivottavasti olet mukana ja omilla valinnoilla teet minunkin työstä merkityksellistä.

Kuvassa kaksi pyöreää puukorvakorua. Niihin on tehty puuvillalangalla hiutale kuvio ja reunaan on kiinnitetty nahkanauha. Korujen alla pientä puusilppua ja takana tummaa puuta.

Tuotteet

Materiaalit koruihin valitaan aina erittäin huolellisesti. Ne ovat pääosin suomalaisia ja kierrätettyjä. Mahdollisimman läheltä ja jokaiselle tuttuja. Suurin osa puusta on ylijäämää muista puusepän tuotteista, osa omalta kotipihalta.

Kuvassa kaunis tumma hiuksinen nainen, jonka korvissa kolmesta pienestä puukiekosta valmistettu korvakoru.

Asiakkaat

Minulle jokainen asiakas on arvokas. Heille tarjoan kauniita ja huolellisesti tehtyjä tuotteita. Ystävällistä ja nopeaa henkilökohtaista palvelua. Valikoimalla pyrin tarjoamaan aidosti ekologista ja ympäristön huomioivaa kauneutta.