• Pitu Woodellery 3090555-6
  • Toimituskulut 3,90€
  • Yli 75€ tilaukset ilman toimituskuluja
  • Paketit kätevästi postilaatikkoosi
  • Ilmainen palautus
  • Pitu Woodellery 3090555-6
  • Toimituskulut 3,90€
  • Yli 75€ tilaukset ilman toimituskuluja
  • Paketit kätevästi postilaatikkoosi
  • Ilmainen palautus

Vastuullisia puukoruja ja asusteita

Rakastan kestäviä materiaaleja ja yksinkertaista designia. Pelkistetty skandinaavinen minimalistisuus ja suomalaisen luonnon raikkaus, sieltä kumpuaa ideat Pitu Woodellery-tuotteille.

Puukorujen muodot ovat hyvin yksinkertaisia, ajattomia ja helposti yhdisteltäviä omaan pukeutumiseen. Ne mukautuvat käytettyjen materiaalien ominaisuuksiin. Esimerkiksi Pisara-puukorvakoru on vuoltu oman pihan mäntyjen oksista. Korut on muotoiltu tukemaan puussa luonnostaan olevia kauniita kuvioita. Se tekee koruista kiinnostavia ja erilaisia kuin yleisesti on totuttu.

Uskon, että yksinkertainen on kaunista, siksi tuotteitani ei ole värjätty mitenkään. Ne ovat aitoa puuta ja kierrätysmateriaaleja, käytän ne sellasina kuin ne ovat. Lisäksi kiinnitän paljon huomiota omaan ja käyttäjän turvallisuuteen ja siksi vähensin entisestään kemikaaleja mm liiman muodossa. Nappikoruissa ei käytetä enää tavallisia koruliimoja vaan uudenlaiset kasaustavan ansiosta nappikorissa käytetään vain puuliimaa. Kiinnitys on kestävämpi eikä sinun tai minun tarvitse altistua voimakkaille liimoille tai niiden höyryille enää.

Upeat, ympäristöystävälliset ja raikkaan yksinkertaiset puukorut sekä perinteiset käsityötaidot ovat intohimoni.

Materiaalit, joita käytän koruissa ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta suomalaisia ja kierrätettyjä. Tykkään käyttää aitoa puuta, Pitulta et löydä vaneria. Mänty ja kataja on molemmat omalta kotipihalta, muut materiaalit kierrätettyjä. Puu on puuseppien omasta työstä ylijäämää, hukkapaloja, jotka tavallisesti heitettäisiin pois.

Nahka on omalta kylältä muilta yrittäjiltä kuten Sarin Kalusteelta, Sievin Jalkineen ompelimosta ja Tatukan porotilalta Raanujärveltä. Kankaat tulevat yhdeltä jälleenmyyjistämme Ateljee Tikin Taialta, joka valmistaa mittatilaustuotteita minun laillani. Kaikki on ylijäämää, joka käytetään uudelleen. Haluan, että puukorut ja muut asusteet ovat ympäristöystävällisiä ja aidosti ekologisia. Että ne huokuvat perinteistä ja taitavaa käsityötä, koska sitä ne ovat. Harvinaisia taitoja, joita monella ei enää ole.

Puukorut saavat pintaansa värittömän elintarvikehyväksytyn öljyn tai luonnonvahan, joten on sinun helppo huoltaa koruja itse vuosienkin ajan. Puhdistat vain pinnat ja öljyät tai vahaat korut uudelleen. Helppoa vai mitä? Jos haluat tai tarvitset tässä apuja, autan tosi mielellään. Pirautat vaan minulle tai laitat postia, vastailen mahdollisimman pian.

Pitu Woodelleryn arvot

Päivittäinen työni heijastaa asioita, joita arvostan korkealle. Haluan tarjota teille vastuullisia ja miettittyjä asusteita, jotka korostaa suomalaisen luonnon erityistä kauneutta sekä suomalaista, perinteistä ja taitavaa käsityötä.

Ihmiset: Meistä kumpikin, siis minä ja mieheni, olemme käsityöläisiä, jotka arvostamme kykyä suunnitella ja luoda kauniita asioita yksinkertaisista ideoista, omalla tyylillämme. Haluamme pitää kiinni hyvistä työtavoista ja varmistaa riittävä lepo. Vapaa-aika kuuluu kiinteenä osana meidän omaan arkeen. Olemme huomanneet, että hyvinvoivat ihmiset tuottaa kauniimpia asioita sekä koruissa että valokuvissa.

Omistautuminen: Luonto on minulle tärkeä juttu ja haluan, että sen kauneus säilyy ja siirtyy tuleville sukupolvillekin. Se näkyy materiaalivalinnoissa sekä työtavoissa, joita käytän. Ei turhia kemikaaleja tai myrkkyjä, vaan aitoa puuta ja kierrätysnahkaa. Siirryin puukorujen käsittelyssäkin elintarvikehyväksyttyyn öljyyn, etten joudu käyttämään voimakkaita kemikaaleja.

Kestävä kehitys: Käytän ekologisia ja kierrätettyjä materiaaleja. Jonkun toisen roska on minun aarre ja siksi olen itse aktiivisesti yhteydessä yhteistyökumppaneihin ja ideoidaan uutta. Koulutan itseäni ympäristöasioissa ja vietän mahdollisimman paljon aikaa luonnon äärellä.

Ajattelen, että itselle tärkeät asiat saavat tekemään parempia valintoja. Ja haluan olla mukana tuomassa parempia vaihtoehtoja sinunkin ulottuvillesi. Jos voin omalla toiminnallani vähentää meren rannoilta sen yhdenkin muoviroskan vähemmäksi, olen tosi hyvillään, koska pienistä asioista on alotettava. Toivottavasti olet mukana ja omilla valinnoilla teet minunkin työstä merkityksellistä.

Kuvassa kaksi pyöreää puukorvakorua. Niihin on tehty puuvillalangalla hiutale kuvio ja reunaan on kiinnitetty nahkanauha. Korujen alla pientä puusilppua ja takana tummaa puuta.

Tuotteet

Materiaalit koruihin valitaan aina erittäin huolellisesti. Ne ovat pääosin suomalaisia ja kierrätettyjä. Mahdollisimman läheltä ja jokaiselle tuttuja. Suurin osa puusta on ylijäämää muista puusepän tuotteista, osa omalta kotipihalta. Kierrätysnahka omalta kylältä mm. Sievin jalkineen ompelimosta.

Kuvassa kaunis tumma hiuksinen nainen, jonka korvissa kolmesta pienestä puukiekosta valmistettu korvakoru.

Asiakkaat

Minulle jokainen asiakas on arvokas. Heille tarjoan kauniita ja huolellisesti tehtyjä tuotteita. Ystävällistä ja nopeaa henkilökohtaista palvelua. Valikoimalla pyrin tarjoamaan aidosti ekologista ja ympäristön huomioivaa kauneutta. Käytän aitoja materiaaleja, joita on mahdollista huoltaa ja tarvittaessa korjata.