• Toimituskulut 2,90€-3,90€
  • Yli 75€ tilaukset ilman toimituskuluja
  • Paketit kätevästi postilaatikkoosi
  • Ilmainen palautus
  • Toimituskulut 2,90€-3,90€
  • Yli 75€ tilaukset ilman toimituskuluja
  • Paketit kätevästi postilaatikkoosi
  • Ilmainen palautus
Kuvassa kaksi käsin vuoltua pisaran muotoista puukorua. Korujen takana vuolupuukko ja korujen alla ruskeaa pientä puunsilppua.

Pitu Woodelleryn tarina

Olen aina ihaillut luontoa sekä perinteisiä käsitöitä ja niiden tekotapoja. Mummoni ja pappani ovat molemmat olleet ammatiltaan käsityöläisiä, mummo ompelija ja pappa puuseppä ja monet muistot, jotka omaan lapsuudesta liittyvät käsillä tekemiseen ja luontoon. He opettivat vanhempieni ohella minut arvostamaan luontoa. Työni on silti liittynyt aiemmin johonkin ihan muuhun kuin käsitöihin.

Kun oma leipätyöni sitten loppui yllättäen keväällä 2020 korona pandemian vuoksi, oli minulla aikaa katsella asioita uusin silmin. Ajattelin aluksi tehdä ompeluharrastuksestani osittaisen työn, mutta kun pihalta kaadettiin puita ja näin ne kauniit sahauspinnat oksien tyvessä, oli pakko ottaa puukko käteen ja alkaa tehdä jotain kaunista.

Ensimmäinen puukoru

Siitä päivästä alkoi tarina, jonka ääntä kuullaan toivottavasti pitkään. Kaikki Pitu Woodellery -korut on suunniteltu tuomaan yksinkertaisella designillaan luonnonmateriaalien oma kauneus esille.

Käytän puukorujen valmistuksessa kotimaisia materiaaleja ja erityisen perinteisiä valmistustapoja, osa koruista sorvataan käsin, osa vuollaan puukolla. Jokaisella puumateriaalilla on omat yksilölliset piirteensä, siksi materiaalien ja valmistustapojen tunteminen on erittäin tärkeää.

Suomalaista käsityöosaamista

Vuoleminen on yksi perinteisistä suomalaisista käsityötaidoista, joka harmillista kyllä, on harvinaistunut. Pitu Woodellery -tuotteet valmistetaan käyttämällä vain perinteisiä työtapoja ja käsityökaluja, siksi koruja ei koskaan voida valmistaa suuria eriä kerrallaan.

Niiden tekeminen puun kuivauksesta ja vuolemisesta tai sorvauksesta, öljyämiseen on aikaa vievä projekti. Lyhimmilläänkin joitain päiviä. Toivon, että pääsit ajatusmatkalle siitä, mikä määrä tunnetta ja ajatuksia jokainen koru sisältääkään.

Kierrätysmateriaalien käyttöä

Käytän koruissani myös kierrätysmateriaaleja aina kun se on mahdollista. Nahkakorut leikkaan ja työstän valmiiksi asti käsin. Nahka on kierrätysnahkaa paikallisilta yrittäjiltä, ne ovat materiaalia, joka tavallisesti heitettäisiin roskiin. Nyt niistä tehdään kauniita ja käytettäviä koruja sinun iloksesi. Ekologista ja kestävää, vai mitä sinä ajattelet?

Sinun osasi on tärkeä

Voit osaltaan mahdollistaa perinteisten käsityötaitojen ammattimaisen harjoittamisen ja niiden siirtämisen tulevillekin sukupolville, kun ostat Pitu Woodellery -tuotteita. Ja olen kiitollinen jokaiselle teistä, jotka jo tähän asti olette osoittaneet kiinnostusta työtäni kohtaa ja kannustatte monin sanoin ja jopa materiaaleja lahjoittamalla. Kiitos.

Tunnuslauseeni tekemisessäni onkin: Perinteistä, luonnollista ja ajatonta.

Olen iloinen, että löysit tiesi tänne pieneen putiikkiini. Katsele rauhassa ympärillesi. Toivon, että löydät valikoimistani jotain itseäsi tai ystävääsi ilahduttavaa. Tai ehkä sait ajatuksen omannäköisestäsi aarteesta.. Jään odottamaan yhteydenottoasi.

Pitja, Pitu Woodellery