• Tervetuloa Pitu Woodelleryn verkkokauppaan!
  • Toimituskulut 3,90€. Yli 75€ tilaukset ilman toimituskuluja postilaatikkoosi.
  • Tervetuloa Pitu Woodelleryn verkkokauppaan!
  • Toimituskulut 3,90€. Yli 75€ tilaukset ilman toimituskuluja postilaatikkoosi.

Puukorvakorut aidosta puusta

28.1.2022 Miten päädyin käyttämään korvakoruissani juuri aitoa puuta? Ja miksi työstän niitä vielä vuolemalla? Puun valikoituminen materiaaliksi oli jotenkin erityisen luontevaa, kun koko ikäni maalla asuneena, kosketus luontoon on ollut erityisen vahva aina.

Metsä on ollut erityinen leikki- ja rauhoittumispaikka, siellä olen tuntenut aina oloni turvalliseksi. Ehkä ne korkeat männyt ja linnunlaulu vain ovat erottamaton osa omaa persoonaa. Puulämmitys ja pitkään mukana kulkenut puun nikkarointi harrastuksena ovat pitäneet puun lähellä arkea jatkuvasti.

Jo useamman vuoden ajan panin merkille, että Suomessa puukorvakorut on tehty yleisesti vanerista laserilla leikkaamalla. Aitoa puuta käyttää vain harva ja se tapa, jolla koruja puusta tehdään on ollut jotenkin itseään toistavaa ja samanlaista. Jos kerta kaipasin jotain toisenlaista, vaikka puukorvakoruja ei varastoissani kymmeniä pareja ollutkaan, niin uskoin aika monen muunkin kaipaavan jotain reilusti erilaista.

Sitten, kun tontilta kaadettiin puita ja oksien tyven kuviot osuivat silmiini, tuntui suorastaan rikolliselta kerätä nuo kaunokaiset polttoon. Koska silloin työvälineeksi sattui löytymään retkipuukko, oli vuoleminen se kaikkein järkevin tapa saada haluttu muoto puun pintaan. Ensimmäinen Pisara-puukorvakoru oli työvoitto, josta alkoikin kaunis tarina.

Tiesitkö, että kun ystäväni näki tuon ensimmäisen parin ja kehotti minua tekemään instagram-tilin, jossa näyttäisin käsitöitäni, meni viisi minuuttia ensimmäiseen tilaukseen!! Olin lentää pahasti pyrstölleni!

Nyt jo lähes 200 Pisara-paria myöhemmin olen iloinen, että uskalsin tehdä jotain erilaista ja massasta poikkeavaa. Joko sinulla on oma parisi aidosta puusta tehtyjä koruja?

/Pitja

Puukorvakorut aidosta puusta ovat ylellinen yksityiskohta pukeutumiseesi. Laatukorut, jotka suunnitellaan ja valmistetaan huolellisesti ovat aarre omistajalleen. Puukorvakorut, laatukorut ja designkorut ovat meille yksi ja sama asia. Haluamme, että löydät valikoimastamme kiinnostavaa designia, laadukasta työtä ja kauniita puukorvakoruja.