• Tervetuloa Pitu Woodelleryn verkkokauppaan!
  • Toimituskulut 3,90€. Yli 75€ tilaukset ilman toimituskuluja postilaatikkoosi.
  • Tervetuloa Pitu Woodelleryn verkkokauppaan!
  • Toimituskulut 3,90€. Yli 75€ tilaukset ilman toimituskuluja postilaatikkoosi.

Puukorut – uuden sukupolven asusteet

Jätekasat, ympäristön riisto, liian nopea kuluttaminen.... Jokainen meistä on väistämättä törmännyt muodin vaikutukseen moniin maailmanlaajuisiin ongelmiin. Melko moni meistä kuitenkin haluaa näyttää hyvältä ja säilyttää oman tyylinsä, joten mitä on tehtävissä?

Puukorvakorut ovat aidosti luonnon ystäviä

Kun on maalla elämänsä aloittanut ja sieltä ruokaansa hakenut, on ajatusmaailma lähtökohtaisesti erilainen kuin ihmisellä, joka on elänyt elämänsä kaupungissa. Molemmissa on hyvät puolensa ja aina asiat eivät ole mitenkään musta-valkoisia.

Joka tapauksessa koen, että taustani vaikuttaa paljon omiin ajatuksiini ja valintoihini. Päätyminen aitoon puuhun korujen materiaalina mahdollisti aidosti luontoystävällisten asusteiden tekemisen. Vaikka materiaalissa olisi sertifikaatit ja hienot nimet, todellisuudessa et voi täysin tietää materiaalin alkuperää ja taivalta tuotteeksi, jos et sitä prosessia näe omin silmin. Suurin osa käyttämistämme tuotteista on juuri tällaisia, on luotettava jonkun muun sanaan.

Puukorvakorut ja -asusteet, joita Pitu Woodelleryn valikoimissa on, ovat jo lähtökohtaisesti erilaisia. Niiden puumateriaali on itse kerättyä tai toiselta ammattilaiselta saatua. Tiedän mistä ylijäämä tulee. Ja mikä vielä siistimpää, pystyn näyttämään puun oksien lähtöpaikan tarkalleen. Kartalta.

Puukorut uuden sukupolven asusteina

Aivan viime vuosina monet ovat nostaneet esille muotiteollisuuden ongelmakohtia ja alkaneet sormellaan osoittaa toinen toistaan pahempia tehtaita ja paikkoja, joiden kuuluisi ottaa vastuuta tekemisistään.

Ymmärrän sen. Ajattelen silti, että sen sijaan että jatkuvasti sormi ojossa kulkee huutelemassa hyihyitä, voi itse tehdä hyviä valintoja ja antaa niiden kuulua myös toisille. Kun nostat pelkkää huonoa tapetille, jää hyvä jalkoihin. Kuka siitä silloin hyötyy? No se, joka ei alunperinkään niitä pelisääntöjä noudattanut. Sen sijaan hyvän ylösnostaminen auttaa muitakin löytämään sen hyvän, joka säännöt on sisäistänyt.

Pointtini siis on, että jos itse haluat vastuullisuutta omaan ja toisten toimintaan, niin nosta ylös valintoja, jotka ovat parempia. Kerro hyvistä vaihtoehdoista toisillekin. Silloin se naapurin Matti tai Maija voi tehdä hyvän valinnan eikä uteliaisuuttaan mene sinne pelisääntöjä rikkovan tehtaan syövereihin ja jää koukkuun kerrasta.

Omilla valinnoilla on siis merkitystä ja jokainen voi pitää oman tonttinsa puhtaana. Luonto on liian arvokas tuhottavaksi ja kaunis sotkettavaksi, vai mitä?

<3 Pitja

Puukorvakorut ja -asusteet ovat aidosti luonnonmukaisia ja saastuttamattomia. Ne tehdään yksi kerrallaan käsityönä suomalaisesta puusta.