• 1.-28.2.2021 koodilla: Helmikuu -10% tilauksestasi (ei koske lahjakortteja, solmioneuloja tai puusormuksia ja renkaita)
  • Toimituskulut 3,90
  • Yli 75€ tilaukset ilman toimituskuluja
  • Paketit kätevästi postilaatikkoosi
  • Ilmainen palautus
  • 1.-28.2.2021 koodilla: Helmikuu -10% tilauksestasi (ei koske lahjakortteja, solmioneuloja tai puusormuksia ja renkaita)
  • Toimituskulut 3,90
  • Yli 75€ tilaukset ilman toimituskuluja
  • Paketit kätevästi postilaatikkoosi
  • Ilmainen palautus

Suomalaiset puukorut - taitavasti ja ajatuksella

Kuvassa nainen istumassa. Hän katsoo kameraan. Kädessään hänellä on pisaran muotoinen puusta vuoltu koru. Nainen hymyilee.

Pitu Woodellery -puukorut tehdään Oulaisissa, Oulun kainalossa pääasiassa suomalaisista materiaaleista, niistä puista, joita kenen tahansa pihalla tai lähimetsässä saattaa kasvaa. Tunnetko sinä Suomen yleisimmät puut? Koivun, pihlajan, männyn tai kuusen? Onko kataja sinulle tuttu tai oletko koskaan nähnyt saarnin kasvavan? Jokainen puulaji on oma yksilönsä omine erikoispiirteineen.

Materiaalien uusiokäyttö

Suurin osa puukoruista tehdään visakoivusta. Se on erikoinen ja suhteellisen harvinainen materiaali. Visakoivu, jota käytän on ylijäämää muista puusepän tuotteista, kuten puukon kahvoista. Monet palat ovat kovin pieniä, mutta käsin työstämällä nekin voidaan hyödyntää.

Oma ajatukseni on, että yksinkertainen on kaunista, siksi puukorujen pinta öljytään värittömällä, elintarvikehyväksytyllä öljyllä ja puu kertoo omaa tarinaansa.

Myöhemmin valikoimaamme lisätään asiakkaiden toiveesta mahdollisuus eri väreihin, jotka toteutamme kalkkimaaleilla ja luonnon vahoilla. Värilliset korut tullaan toteuttamaan tilaustuotteina.

Puukorujen vuoleminen

Vuoleminen on yksi suomalaisia perinteisiä käsityötaitoja, jota haluan herätellä eloon. Silloin sekä kotimainen käsityö että kauniit metsämme saavat sen huomion, joka niille kuuluu. Käsityötaitona vuoleminen on ikävä kyllä harvinaistunut, siksi taitajia tarvitaan lisää. Ehkä kauniit puiset korvakorut voivat herättää kiinnostusta uusissa taitajissa.

Vuolemisessa käden ja silmien yhteistyö korostuu voimakkaasti. Korun muodot tehdään täysin käsin, siksi jokainen puukoru on oma yksilönsä. Vaikka koruja tehdään kymmeniä, niistä ei koskaan tule täysin samanlaisia. Materiaalin kuviot ja korun muoto ovat aina uniikkeja. Kaikissa puukoruissa ainoa täysin koneellinen työvaihe on reiän poraaminen korupiikkiä varten. Varsin puhdasta käsityötä siis.

Kuvan etualalla kahdesta visakoivuympyrästä käsin tehty uniikki puuriipus. Ketjuna teräsketju. Korun alla ruskeaa pientä puusilppua. Kuvassa takana vaalean vihreitä neilikoita ja eucalyptuksen oksia.

Korunosat

Puukoruissa koukuissa ja muissa korunosissa käytetään 925 hopeaa, kirurgin terästä tai Niobiumia. Usein sinulla on mahdollisuus valita materiaali, joka miellyttää itseäsi. Vaikka valmista vaihtoehtoa ei olisikaan, voidaan sellainen räätälöidä mieltymystesi mukaan. Jokaisesta koruparista on siis mahdollista tehdä täysin toiveittesi mukainen uniikki aarre. Siksi Pitu Woodellery -tuotteet sopivat erityisen hyvin myös lahjoiksi. Ne on aina tehty rakkaudella ja täynnä ajatusta. Aivan niinkuin lahjan antaja itsekin haluaa.

Vastuullista ja ekologista

Kun haluat hemmotella itseäsi tai ystävääsi Pitu Woodellery -tuotteet sopivat siihen täydellisesti. Ne ovat taitavaa ja perinteistä käsityötä, kotimaisista ja kierrätetyistä materiaaleista. Raaka-aineen kuljetuksesta ei koidu ylimääräisiä kilometrejä, ne löytyvät parhaillaan omalta pihalta. Jokainen pari on uniikki, mistään massatuotteesta ei siis ole kysymys. Puukorut on helppo huoltaa tai tarvittaessa korjata. Kaikki osat voidaan kierrättää. Ennen kaikkea ne ovat raikas tuulahdus yksinkertaisella designilla ja luonnollisilla materiaaleilla.

Perinteistä, luonnollista ja ajatonta.

Tekijät ja inspiraation lähteet korujen takana:

Kuvassa hymyilevä nainen, joka katsoo kameraan. Naisella silmälaist ja pyöreät puukorut korvissa. Naisella on ulkoiluvaatteet ja taustalla luminen metsä.

Pitja

Käsityöläinen ja vilkkaan mielikuvituksen omaava nainen. Vastuussa designista ja tuotteiden toteutuksesta.

Kuvassa hymyilevä mies istuu isolla kivellä ja katsoo kameraan. Miehellä on mustat housut ja oranssin punainen takki yllään. Taustalla näkyy meri ja vuoria.

Harri

Puualan artesaani ja valokuvaaja, joka tuo tuotteisiin ammattilaisen näkökulman, materiaalitietoutta ja upeat tuotekuvat.

Kuva jäässä olevasta merestä. Kuvan etualalla Kiviä, joissa röpelöistä jäätä. Taivaassa vaalean punaista ja sinistä.

Luonto

Toimii paikkana, jossa vietetään vapaa-aikaa, rentoudutaan ja inspiroidutaan. Designin ja materiaalien lähde.