• Pitu Woodellery 3090555-6
  • Toimituskulut 3,90€
  • Yli 75€ tilaukset ilman toimituskuluja
  • Paketit kätevästi postilaatikkoosi
  • Ilmainen palautus
  • Pitu Woodellery 3090555-6
  • Toimituskulut 3,90€
  • Yli 75€ tilaukset ilman toimituskuluja
  • Paketit kätevästi postilaatikkoosi
  • Ilmainen palautus

Suomalaiset puukorut - taitavasti ja ajatuksella

Kuvassa nainen istumassa. Hän katsoo kameraan. Kädessään hänellä on pisaran muotoinen puusta vuoltu koru. Nainen hymyilee.

Pitu Woodellery -puukorut tehdään täysin käsityönä pienessä kotipajassamme Oulaisissa, Oulun kainalossa. Käytän suomalaisia materiaaleja, niitä puita, joita kenen tahansa pihalla tai lähimetsässä kasvaa.

Tunnetko sinä Suomen yleisimmät puut? Koivun, pihlajan, männyn tai kuusen? Onko kataja sinulle tuttu tai oletko koskaan nähnyt saarnin kasvavan? Jokainen puulaji on oma yksilönsä omine erikoispiirteineen.

Materiaalien uusiokäyttö

Puukoruissa käytetään pääasiassa suomalaista visakoivua, joka on ylijäämää muista puusepän tuotteista. Mukana on myös mäntyä ja katajaa omalta kotipihaltamme sekä esimerkiksi myrskytuhoista ja metsän harvennuksesta jääneitä oksia.

Lähtökohtana on käyttää puuta, joka löytyy mahdollisimman läheltä ja on jäänyt yli jostain muualta. Samalla saadaan vähennettyä materiaalien kuljetusta ja tuodaan esille suomalaista upeaa puuta tavalla, joka on erilaista ja raikasta.

Oma ajatukseni on, että yksinkertainen on kaunista, siksi puukorujen pinta öljytään värittömällä, elintarvikehyväksytyllä öljyllä ja puu voi kertoa omaa tarinaansa.

Puukorujen vuoleminen

Vuoleminen on yksi suomalaisia perinteisiä käsityötaitoja, jota haluan herätellä eloon. Silloin sekä kotimainen käsityö että kauniit metsämme saavat sen huomion, joka niille kuuluu. Käsityötaitona vuoleminen on ikävä kyllä harvinaistunut, siksi taitajia tarvitaan lisää. Ehkä kauniit puiset korvakorut voivat herättää kiinnostusta uusissa taitajissa.

Vuolemisessa käden ja silmien yhteistyö korostuu voimakkaasti. Korun muodot tehdään täysin käsin, siksi jokainen puukoru on oma yksilönsä. Vaikka koruja tehdään kymmeniä, niistä ei koskaan tule täysin samanlaisia. Materiaalin kuviot ja korun muoto ovat aina uniikkeja. Kaikissa puukoruissa ainoa täysin koneellinen työvaihe on reiän poraaminen korupiikkiä varten. Varsin puhdasta käsityötä siis.

Uusi oivaltava kasaustapa

Ekologisuus ja vastuullisuus ovat keskiössä tekemisessäni. Alusta asti tekemisestäni on häirinnyt voimakkaiden ja erityisen myrkyllisten liimojen käyttäminen korujen kasauksessa, varsinkin nappikoruissa. On yleisesti tiedossa oleva asia, että kun pieneen metallilätkään kohdistuu voimakas rasitus vuosienkin ajan, on liiman kestettävä ja paljon. Samalla sekä tekijä että käyttäjä saavat osansa liimasta joko höyryinä tai ihokosketuksena.

Tähän halusin muutoksen. Nyt Pitun napit tehdään ja kasataan uudella tavalla, joka mahdollistaa lisää ylijäämämateriaalien käyttöä ja liiman vaihtumisen puuliimaan. Puisissa nappikoruissa korvaa vasten on aito puu, ei tappi tai liima. Tämä tekee näistä entistä allergiaystävällisempiä ja ekologisempia. Lisäksi rasituskestävyys ja kosteuden sieto ovat paremmat ja ulkonäkö entistäkin kauniimpi ja siistimpi. Voit nähdä tästä esimerkkejä Visa-, Saarni, ja Visakko-nappien yhteydessä. Oivallus, joka on alkua entistä paremmille valinnoille.

Kuvan etualalla kahdesta visakoivuympyrästä käsin tehty uniikki puuriipus. Ketjuna teräsketju. Korun alla ruskeaa pientä puusilppua. Kuvassa takana vaalean vihreitä neilikoita ja eucalyptuksen oksia.

Korunosat

Puisissa korvakoruissa koukuissa ja muissa korunosissa käytetään 925 hopeaa, kirurgin terästä tai Niobiumia. Usein sinulla on mahdollisuus valita materiaali, joka miellyttää itseäsi. Vaikka valmista vaihtoehtoa ei olisikaan, voidaan sellainen räätälöidä mieltymystesi mukaan. Jokaisesta koruparista on siis mahdollista tehdä täysin toiveittesi mukainen uniikki aarre. Siksi Pitu Woodellery -tuotteet sopivat erityisen hyvin myös lahjoiksi. Ne on aina tehty rakkaudella ja täynnä ajatusta. Aivan niinkuin lahjan antaja itsekin haluaa.

Vastuullista ja ekologista

Kun haluat hemmotella itseäsi tai ystävääsi Pitu Woodellery -tuotteet sopivat siihen täydellisesti. Ne ovat taitavaa ja perinteistä käsityötä, kotimaisista ja kierrätetyistä materiaaleista. Raaka-aineen kuljetuksesta ei koidu ylimääräisiä kilometrejä, ne löytyvät parhaillaan omalta pihalta. Jokainen pari on uniikki, mistään massatuotteesta ei siis ole kysymys. Puukorut on helppo huoltaa tai tarvittaessa korjata. Kaikki osat voidaan kierrättää. Ennen kaikkea ne ovat raikas tuulahdus yksinkertaisella designilla ja luonnollisilla materiaaleilla.

Koska usein kauneimmat asiat tulevat ihan läheltä.