• Tervetuloa Pitu Woodelleryn verkkokauppaan!
 • Toimituskulut 3,90€. Yli 75€ tilaukset ilman toimituskuluja postilaatikkoosi.
 • Tervetuloa Pitu Woodelleryn verkkokauppaan!
 • Toimituskulut 3,90€. Yli 75€ tilaukset ilman toimituskuluja postilaatikkoosi.
Puukorvakorut ovat luonnollisen kaunis yksityiskohta pukeutumisessa. Miten laatukoruja hoidetaan ja säilytetään? Muistathan tutustua huolellisesti valmistajan antamiin puukorujen hoito-ohjeisiin. Löydä helpot ohjeet www.pituwoodellery.fi

Näin hoidat puukorujasi hyvin – 4 vinkkiä

Puisesta laatukorusta huolehtiminen takaa sen pitkän käyttöiän ja pintojen pysymisen kauniina. Nappaa alla olevat huoltovinkit talteen ja nauti omasta puisesta designaarteesta pitkään ja huolettomasti.

Alla mainitut vinkit soveltuvat varsinkin täyspuisiin koruihin. Jotkut ohjeista on sinulle ehkä itsestään selvyyksiä, toiset saattavat yllättää. Muiden kuin Pitu Woodellery -korujen kohdalla varmista hoito-ohjeet korujen valmistajalta.

Pukeutumisjärjestys

Mikä onkaan enemmän toivottu asia kuin juhlat yhdessä ystävien kanssa pitkään jatkuneen poikkeustilan jälkeen. Pukeutumisjärjestyksessä puisten asusteiden paikka on viime silauksessa. Puukorut eivät siedä hiuslakkaa tai muita kemikaaleja, vaan ne kertyvät korun pintaan ja ajan myötä vahingoittavat sitä. Pidäthän ne visusti erossa hajuvesistä samoin kuin rasvoista ja muista koruihin kuulumattomista aineista.

 • Suosi: Puukorvakorut ja puupinnit lisätään aina valmiiseen asuun.
 • Vältä: Hiuslakkaa, hajuvesiä ja muita kemikaaleja.

Hopea vai joku muu?

Olet käyttänyt koruja ahkerastikin tai ne ovat olleet kauniissa rasiassaan odottamassa uusia seikkailuja ja huomaat, että nuo hopeaksi luvatut lenkit, koukut tai korupiikit ja helmet ovat alkaneet muuttaa väriään. Mitä ihmettä? Kyllä, tummuminen ja hopealangassa punertuminen ovat hopean ominaisuuksia. Korut eivät ole pilalla vaan aika, epäpuhtaudet ja rasva aiheuttavat hopealle sen.

Mitä on tehtävissä? Oma suosikkini on mieto hammastahna (ei valkaiseva tai hiova), jolla puhdistan hopeaosat varoen. Välineinä voit käyttää pumpulipuikkoa. Ole silti tarkkana, pidä tahna ja kosteus hopeaosissa. (En suosittele hopean puhdistusaineita koruillemme.)

Vinkki! Jos haluat varmistaa, ettet joudu tekemisiin korujen tummumisen kanssa, valitse vaihtoehdoista aina kirurginteräs, Niobium tai titaani. Ne pysyvät muuttumattomina ja kauniin värisinä. Ne on myös varmempi valinta niille, joilla on allergioita tai herkät korvat.

Puukorujen puhdistaminen

Pitu Woodellery -puukorvakorut ovat aitoa puuta, jotka öljytään elintarvikehyväksytyllä öljyllä. Koruja puhdistettaessa vältäthän runsasta veden käyttöä tai vedessä liotusta. Mikäli puukoru joutuu tekemisiin paljon veden kanssa, huolehdi sen ilmavasta kuivumisesta.

Kun puukorun pinta kaipaa puhdistamista, käytä kuivaa ja puhdasta ohutta puuvillaliinaa. Jos on tarvetta paremmalle puhdistukselle, kokeile kostuttaa liina hieman vedellä. Aitojen laatukorujen pinnat on mahdollista myös uudistaa tarvittaessa kokonaan, tällaisissa tilanteissa ota yhteyttä minuun, neuvon sinulle oikeat tavat tai voin tehdä ne puolestasi.

 • Suosi: Puhdasta ja kuivaa puuvillaliinaa. Voit myös kysyä apua puukorujen pintojen uudistamiseen.
 • Vältä: Vedellä pesua tai liotusta.

Huomioita sormuksista

Luonnossa puu voi katketa kovassa tuulessa tai saadessaan iskun ja jatkuva kastuminen lahottaa sen. Nämä samat lainalaisuudet pätevät puukoruihinkin. Kovat iskut ja puristus voivat aiheuttaa korun rikkoutumisen. Pitkät vesikontaktit taas pilaavat aluksi korun pinnan ja lopulta koko korun.

Miten vältän nämä? Korvakorut saavat harvemmin iskuja, mutta sormusten kanssa on syytä olla varovainen. Painavan tavaran nostaminen ja sormuksen puristuksiin jääminen voi aiheuttaa vahingon. Hyvä uutinen on se, että tällaisissa tilanteissa puusormus on huomattavasti turvallisempi kuin metallinen sisarensa, puu kun katkeaa vahingoittamatta sormea. Metallinen taas painuu kasaan..

Vesikontaktit ovatkin haastavampia. Sormusten kanssa käsiä pestessä ei useinkaan tule otettua sormusta pois ja kuivattua sormea sormuksen alta ja samalla sormuksen sisäpuolta. Tämä on kuitenkin vaivattomin tapa säilyttää puinen sormus kauniina pitkään.

 • Suosi: Normaalia käyttöä. Korut on tehty kestämään ja ne loistavat näkyvissä, osana asuasi.
 • Vältä: Tippumista tai pitkiä vesikontakteja.

Missä säilytän laatukoruni?

Paras paikka laatukoruille on niiden oma rasia tai korupuu, poissa suorasta auringon valosta. Ethän säilytä puukorvakoruja kylpyhuoneessa, jossa ilmankosteus on usein hyvinkin korkea. Saunaan, suihkuun tai uimaan näiden kanssa ei sovi mennä, arvokkaat designkorut ansaitsevat arvoisensa hoidon.

 • Suosi: Korut rakastavat olla osa pukeutumistasi. Muulloin säilytä ne omassa rasiassaan tai korupuussa.
 • Vältä: Säilytystä kylpyhuoneessa. Suoraa auringonpaahdetta tai korkeaa kosteutta.

Pitu Woodellery -korut toimitetaan aina hyvin pakattuina, omassa korurasiassaan, joka on helppo tapa säilyttää korut jatkossakin. En peri rasioista lisähintaa. Ajattelen, että jokaisella tulee olla mahdollisuus säilyttää arvokkaat korut oikealla tavalla. Suojassa auringon kuumuudelta ja kosteudelta.

Toiveeni on, että ne hankinnat, joita meistä jokainen tekee, olisivat iloa tuottavia ja pitkäikäisiä. Sitä on aito ekologisuus ja vastuullisuus.