• Pitu Woodellery 3090555-6
  • Toimituskulut 3,90€
  • Yli 75€ tilaukset ilman toimituskuluja
  • Paketit kätevästi postilaatikkoosi
  • Ilmainen palautus
  • Pitu Woodellery 3090555-6
  • Toimituskulut 3,90€
  • Yli 75€ tilaukset ilman toimituskuluja
  • Paketit kätevästi postilaatikkoosi
  • Ilmainen palautus
Kuvassa kaksi käsin vuoltua pisaran muotoista puukorua. Korujen takana vuolupuukko ja korujen alla ruskeaa pientä puunsilppua.

Pitu Woodellery - tarina puukoruista

Rakastuneet sen oksien alla, surun katkerat kyyneleet ja hiljaa lausutut huokaukset. Vatsan pohjassa kutittava jännitys ja lapsen kauniisti soiva nauru. Kaikki ne kuuluvat elämään ja ovat osa puiden kuulemia tarinoita. Pitu Woodelleryn tarina kietoutuu kutsuvaksi osaksi suomalaisen puun tarinaa, joka ulottuu sukupolvien taakse.

Olen aina ihaillut luontoa sekä perinteisiä käsitöitä ja niiden tekotapoja. Mummoni ja pappani ovat molemmat olleet ammatiltaan käsityöläisiä, mummo ompelija ja pappa puuseppä ja monet muistot, jotka omaan lapsuudesta liittyvät käsillä tekemiseen ja luontoon. He opettivat vanhempieni ohella arvostamaan luontoa.

Keväällä 2020 tapahtui sitten jotain. Tontiltamme harvennettiin joitain mäntyjä. Kun näin ne oksien tyvessä olleet kauniit kuviot alkoi mielessä askarrella ideoita..

Ensimmäinen puukoru

Siitä päivästä alkoi tarina, jonka ääntä kuullaan toivottavasti pitkään. Kaikki Pitu Woodellery -korut on suunniteltu tuomaan yksinkertaisella designillaan luonnonmateriaalien oma kauneus esille. Pisara-puukorvakoru on tästä hyvä esimerkki.

Yksinkertainen muotoilu ja aito puu, joka tulee omalta pihaltamme, toimivat kauniina ja tyylikkäänä asusteena, joka on helppo yhdistellä eri tyyleihin ja värimaailmoihin. Klassisesta räväkämpään, minimalistisesta runsaaseen. Luonnon puu on kaunis lisä värikkääseenkin asuun ja täydentää kiinnostavasti yksinkertaista pikkumustaa.

Puukorujen valmistuksessa käytetään suomalaisia materiaaleja ja erityisen perinteisiä valmistustapoja, osa koruista sorvataan käsin, osa vuollaan puukolla. Jokaisella puumateriaalilla on omat yksilölliset piirteensä, siksi materiaalien ja valmistustapojen tunteminen on erittäin tärkeää.

Suomalaista käsityöosaamista

Vuoleminen on yksi perinteisistä suomalaisista käsityötaidoista, joka harmillista kyllä, on harvinaistunut. Vuoleminen on kiehtova tapa työstää puuta. Siinä silmien käsien yhteistyö pääsee todelliseen testiin, kun halutut muodot muotoillaan puunpintaan.

On kiinnostavaa huomata, kuinka taitavaksi puuntyöstössä voikaan tulla, kun siihen käytetään aikaa ja opettaja on kärsivällinen. Omat oppini ole saanut verenperintönä sekä kisällityyliin, kun mieheni on ammatiltaan puualan artesaani. Nyt jo 15 vuoden opettelun jälkeen, voin sanoa jotain oppineeni. Haluan myös jakaa tietoa ja taitoa, joka minulla on. Jos haluat oppia tuota kiehtovaa käsityötaitoa, tule mukaan Pisara vuolemalla -verkkokurssille, joka toteutetaan reaaliaikaisesti. Lisää pääset lukemaan tästä.

Kaikki Pitu Woodellery -tuotteet valmistetaan käyttämällä vain perinteisiä työtapoja ja käsityökaluja, siksi koruja ei koskaan voida valmistaa suuria eriä kerrallaan. Niiden tekeminen puun kuivauksesta ja vuolemisesta tai sorvauksesta, öljyämiseen on aikaa vievä projekti. Lyhimmilläänkin joitain päiviä. Toivon, että pääsit ajatusmatkalle siitä, mikä määrä tunnetta ja ajatuksia jokainen koru sisältääkään. Ne on tehty sinulle.

Kierrätysmateriaalien käyttöä

Käytän koruissani kierrätysmateriaaleja aina kun se on mahdollista. Nahkakorut leikkaan ja työstän valmiiksi asti käsin. Nahka on kierrätysnahkaa enimmäkseen paikallisilta yrittäjiltä. Ne ovat materiaalia, joka tavallisesti heitettäisiin roskiin. Nyt niistä tehdään kauniita ja käytettäviä koruja sinun iloksesi. Ekologista ja kestävää, vai mitä sinä ajattelet?

Uusimpana tuttavuutena sain käyttööni suomalaista poronnahkaa Tatukan porotilalta Raanujärveltä. Jatketaan upeiden suomalaisten materiaalien käyttöä. Ne todella ansaitsevat tulla nähdyiksi ja kuulluiksi.

Sinun osasi on tärkeä

Voit osaltaan mahdollistaa perinteisten käsityötaitojen ammattimaisen harjoittamisen ja niiden siirtämisen tulevillekin sukupolville, kun ostat Pitu Woodellery -tuotteita. Ja olen kiitollinen jokaiselle teistä, jotka jo tähän asti olette osoittaneet kiinnostusta työtäni kohtaa ja kannustatte monin sanoin ja jopa materiaaleja lahjoittamalla. Kiitos.

Tunnuslauseeni tekemisessäni onkin: Perinteistä, luonnollista ja ajatonta.

Olen iloinen, että löysit tiesi tänne pieneen putiikkiini. Katsele rauhassa ympärillesi. Toivon, että löydät valikoimistani jotain itseäsi tai ystävääsi ilahduttavaa. Tai ehkä sait ajatuksen omannäköisestäsi aarteesta.. Jään odottamaan yhteydenottoasi.

Pitja, Pitu Woodellery

Pitja Simi on käsityöläinen. Hänen käsin tekemiä puukoruja ja asusteita voit löytää helposti verkkokaupasta pituwoodellery.fi

Pitja

Käsityöläinen ja vilkkaan mielikuvituksen omaava nainen. Vastuussa designista ja tuotteiden toteutuksesta.

Harri Simi on puualan artesaani ja valokuvaaja, joka vastaa verkkokauppamme tuotekuvauksista.

Harri

Puualan artesaani ja valokuvaaja, joka tuo tuotteisiin ammattilaisen näkökulman, materiaalitietoutta ja upeat tuotekuvat.

Luonto on tärkeä inspiraation ja materiaalien lähde suomalaisiin käsityötuotteisiin.

Luonto

Toimii paikkana, jossa vietetään vapaa-aikaa, rentoudutaan ja inspiroidutaan. Designin ja materiaalien lähde.