• Tervetuloa Pitu Woodelleryn verkkokauppaan!
  • Toimituskulut 3,90€. Yli 75€ tilaukset ilman toimituskuluja postilaatikkoosi.
  • Tervetuloa Pitu Woodelleryn verkkokauppaan!
  • Toimituskulut 3,90€. Yli 75€ tilaukset ilman toimituskuluja postilaatikkoosi.

Pitu Woodellery - perinteinen, luonnollinen ja ylellinen laatukoru

Urheasti juurillaan seisovat hongat ja visakoivut, sitkeät katajat. Kuplivan ilon, hiljaisen kaipauksen ja sanattoman surun lempeät kuulijat, loppujen ja alkujen todistajat. Periksiantamattomat, silti taipuisat - valon kantajat.

Puukorujeni tarina: Puukorvakorujeni juuret ovat lapsuudessani. Mummoni ja pappani ovat molemmat olleet käsityöläisiä; mummo ompelija ja pappa puuseppä. Rakkaimmat muistot lapsuudestani liittyvät käsillä tekemiseen ja hetkiin luonnossa. Isovanhempani ja vanhempani opettivat minut arvostamaan ja kunnioittamaan pohjoista luontoa ja perinteistä käsityötä.

Todellisen sysäyksen puukorujen vuolemiseen sain keväällä 2020, kun kotimme tontilta harvennettiin mäntyjä. Katselin maassa makaavien oksien tyvessä olevia upeita kuvioita ja ajattelin, että olisi sääli jättää kaikki se huikea kauneus käyttämättä. Halusin luoda jotain erilaista. Syntyi laatukorujen mallisto.

Suomalainen puu - kestävää ja ajatonta designia

Siitä päivästä alkoi tarina, jonka toivon jatkuvan pitkään. Aito puu on rakas ja tärkeä osa suomalaista sielunmaisemaa. Mänty, kataja, visakoivu, saarni, tervaleppä... omanlaisiaan erikoisia ja upeita jokainen! Puu on vahva ja luonteikas, pehmeä ja ylellinen yhtä aikaa. Tätä korujeni ajaton design haluaa kunnioittaa. Pitu Woodelleryn laatukorujen valmistuksessa käytetään pääosin suomalaista puun ylijäämämateriaalia ja perinteisiä valmistustapoja. Osa puukoruista sorvataan käsin, osa vuollaan puukolla. Jokaisella puumateriaalilla on omat yksilölliset piirteensä, siksi materiaalien ja valmistustapojen tunteminen on erittäin tärkeää.

Rakkaus perinteiseen käsityötaitoon - vuoltu puukoru on täynnä aikaa ja ajatuksia

Vuoleminen on yksi perinteisistä suomalaisista käsityötaidoista, joka harmillista kyllä on harvinaistunut. Vuoleminen on kiehtova ja vaativa tapa työstää puuta. Puuntyöstössä voi tulla taitavaksi vain ajan kanssa ja kärsivällisen opettajan tukemana. Omat opit olen saanut verenperintönä vanhemmiltani sekä kisällityyliin mieheltäni. Nyt 15 vuoden opettelun jälkeen uskallan sanoa jotain oppineeni.

Kaikki Pitu Woodellery -tuotteet valmistetaan käyttämällä vain perinteisiä käsityökaluja. Siksi koruja ei koskaan voida valmistaa suuria eriä kerrallaan. Työstäminen puun kuivauksesta ja vuolemisesta tai sorvauksesta hiomiseen ja öljyämiseen vaatii aikaa. Puussa on luonnetta!

Käytän koruissani kierrätyspuuta aina kun se on mahdollista. Vain korunosat ovat uusia, muutoin materiaali on ylijäämää puusepiltä, muilta käsityöläisiltä tai metsän siivouksesta.

Olen iloinen, että löysit tiesi putiikkiini. Katsele rauhassa ympärillesi. Toivon, että löydät valikoimistani jotain itseäsi tai ystävääsi ilahduttavaa. Tai ehkä sait ajatuksen omannäköisestäsi laatukorusta, jonka pääosassa on tarina ja kiinnostava design..

Aito. Kestävä. Ajaton. Koru, jossa on ajatus.

Pitja, Pitu Woodellery

Pitja Simi on käsityöläinen. Hänen käsin tekemiä puukorvakoruja ja asusteita voit löytää helposti verkkokaupasta pituwoodellery.fi Puukorvakorut, laatukorut ja designkorut ovat erityinen intohimo, joiden suunniteluun ja valmistukseen Pitja haluaa erikoistua. Hänen toiveenaan on nostaa Suomessa käsintehdyt puukorvakorut yleisesti tunnetuiksi.

Pitja

Käsityöläinen ja vilkkaan mielikuvituksen omaava nainen. Vastuussa designista ja tuotteiden toteutuksesta.

Harri Simi on puualan artesaani ja valokuvaaja, joka vastaa verkkokauppamme tuotekuvauksista.

Harri

Puualan artesaani ja valokuvaaja, joka tuo tuotteisiin ammattilaisen näkökulman ja materiaalitietoutta.

Luonto on tärkeä inspiraation ja materiaalien lähde suomalaisiin käsityötuotteisiin.

Luonto

Toimii paikkana, jossa vietetään vapaa-aikaa, rentoudutaan ja inspiroidutaan. Designin ja materiaalien lähde.