• Toimituskulut 2,90€-3,90€
  • Yli 75€ tilaukset ilman toimituskuluja
  • Paketit kätevästi postilaatikkoosi
  • Ilmainen palautus
  • Toimituskulut 2,90€-3,90€
  • Yli 75€ tilaukset ilman toimituskuluja
  • Paketit kätevästi postilaatikkoosi
  • Ilmainen palautus

Puukoruja ja ajatelmia tekijöiltä

Tälle sivulle tullessasi pääset seuraamaan meidän kuulumisia täältä pajalta, jossa kaikki korujen valmistus ja aivotyö on peräisin. Pääset mukaan meidän elämään ja puukorujen valmistukseen kaikkine kiemuroineen. Tämä on se paikka, jossa saa nostaa jalat pöydälle ja ihan vaan nautiskella..

Kuvassa kaksi kolmion muotoista puukorua, joissa on koukut.

Puukoruja visakoivusta

10.01.2021 Sunnuntai-iltaa teille täältä Oulaisista. Viikonloppu on mennyt kiireesti pakkaspäiviä ihastellessa. Olleetkin oikeastaan ensimmäiset viileat päivät täällä meillä päin. Siis sellaiset talvisen viileät, kun tarvitaan untuvatakki ja kunnon kengät.

Pajalla ollaan keskitytty visakoivuisiin korviksiin. Loppu vuodesta minuun otti yhteyttä ystävällinen puuseppä Lempäälästä ja tarjosi käyttööni häneltä ylijäänyttä visakoivua, omenapuuta ja riikunaa. Nyt odottelen innolla tuota pakettia. Riikuna on minulle lapsuudesta tuttu, niitä kasvoi mummolan puutarhassa, mutta en ole koskaan kurkistanut sen sisälle millaiselta se mahtaa näyttää. Odottakaahan vaan, yllätän teidät pian jollain uudella käsintehdyllä puukorulla..

Kuvan etualalla pyöreät puukorut, joissa tappikiinnitys. Vasemmalla sivulla korurasia, jossa teksti Pitu Woodellery ja takana punertavat orkidean kolme kukkaa.

Uusi jälleenmyyjä

12.01.2021 Nyt en melkein pysy housuissani.. Tämä on niiiin jännää. Uutena yrittäjänä korualalle tupsahtaneena huomaa, että tämä on tosi kilpailtu tieteenhaara. On vaikka minkälaista korua. On aitoa ja epäaitoa, sitä ja tätä ja vielä siinä välissäkin kaikenlaista.

Siksi on ihan mieletön tunne, kun joku ottaa yhteyttä ja kysyy tuotteita jälleenmyyntiin tai lähettää viestin jostain ja kehuu tuotteiden ulkonäköä tai tekee tilauksen ja sitten huutelee siitä kaikille, koska pitää niin tuotteesta.

Uusia jälleenmyyjiä olen toivonut vähän isompiin paikkoihin ja nyt yksi tällainen toive on tosi lähellä toteutumista. En vaan malttais odottaa, että saan kertoa teille, että.......

Räätälöity mallisto

19.01.2021 Ensimmäinen uusista jutuista, joita tässä on viritelty, liittyy Ateljee Tikin Taikaan, joka on ompelimo Oulussa.

Ollaan molemmat opiskeltu samalla kurssilla nyt käsitöihin liittyviä asioita ja sieltä tämä yhteistyö sai alkunsa. Joulun alla Pitu Woodellery -tuotteita olikin saatavilla Tikin Taian tiloista muutaman viikon ajan ja nahkaiset KALLA mini ja KALLA trio toimivat siellä tosi hyvin. Eikä ihme. Ne ovat tyylikkään yksinkertaiset korut. Siitä lähtikin jalostumaan ajatus omasta uniikista mallistosta, jonka löytäisit vain Oulusta ompelimon omista tiloista.

Ensimmäiset ylijäämä kangaspalat on olleet täällä meillä pajalla kokeilussa ja uusi malli syntyi useampien kokeilujen kautta. Pohjana toimii KALLA mini, kankaat luistelijoiden kisapuvuista jääneitä palasia. Taatusti vaativammankin bilehileen mieleen ovat nämä henkäystäkin kevyemmät ja upeissa väreissä hehkuvat herkut. Katsotaan otetaanko joitain malleja kokeiluun myös tänne verkkokaupan puolelle, toistaiseksi löydät tämän malliston vain osoitteesta Ateljee Tikin Taika Valtatie 21, Oulu.

Muutaki jännää on tulossa, kannattaa pysyä kuulolla..

Kuvassa näkyy naisen korvaa, jossa roikkuu sinisestä nahkasta tehty Kallan kukan muotoinen korvakoru. Naiselta näkyy vaaleita hiuksia. Tausta on sinertävä.
Kuvassa pisaran muotoinen puukorvakoru, joka on mallin korvassa. Naisella tummat hiukset ja villapaita. Kuvassa näkyy vain pieni osa mallin kasvoista.

The Maker Bazaar

23.01.2021 Tässä vaiheessa olet mahdollisesti huomannut lisää uusia ihania jälleenmyyjiämme. The Maker Bazaar on erikoistunut hitaan muodin ja suomalaisten taitavien käsityöläisten ja suunnittelijoiden tuotteisiin.

Nämä puukorut ja asusteet, joita tehdään ovat juurikin sellaisia. Ne tehdään yksi kerrallaan ja on tarkoitettu pitkäaikaisiksi asusteiksi, joita voi käyttää kerrasta toiseen.

Tuotiin siksi meidän tuotteille huoltopalvelukin. Nyt sinulla on mahdollista saada käyttöösi ohjeet ja oikeat aineet puukorujen huoltoon tai voit lähettää korusi meille. Paluu postissa saat pinnoiltaan uudistetut korut. Ajatuksemme on siis mahdollistaa tuotteidemme pitkäaikainen käyttö. Ja onhan se mahtava tilaisuus palvella teitä yhä vain paremmin. Sopii meille.

Kuvassa Satulla on käytössä PISARA mini korvikset. Niistä on muotoutuneet oikeat klassikot jo lyhyen elämänsä aikana. Raikkaan vaalea puu ja selkeä muotokieli ovat usean mieleen. Yhdistettynä silkkiseen pintaan ja keveyteen, ah, nämä ovat täydellinen korvispari <3

Esittelyssä LÄTKÄ mini

30.1.2021 Kirjoitan tätä melkein puolen yön aikaan, kun en millään malttaisi mennä nukkumaankaan.

Meillä Oulaisissa oli tänään valtavan kaunis talvipäivä. Uutta lunta sateli pienen pieninä hiutaleina useamman tunnin ajan ja sekös teki valokuvaamisesta jotenkin erityistä.

Tein asiakkaiden iloksi suosittuun saarni -sarjaan vielä yhden vaihtoehdon niille meistä, jotka rakastavat raidallisen kaunista ja tyylikkään yksinkertaista LÄTKÄ -korua, mutta kokevat sen hieman liian suurena itselleen. LÄTKÄ mini on Saarni -napin ja Lätkän välimuoto. Kiinnityksen saat valita itse: koukut tai tapit, ihan miten itse haluat. Molemmat kirurgin terästä, siis allergioista viis.

Tykkään näistä jo nyt itse. Noh, totta puhuakseni, ei mallistossa ole yhtäkään korua, jota en itse säännöllisesti käyttäisi ja tykkäisi siitä. Mikäli jostain en ole pitänyt, sitä ei koskaan mallistoon ole tullutkaan..

Tämän kuvan myötä toivotan sinulle mukavaa viikonlopun jatkoa, nautitaan tästä lumesta ja valkoisesta nyt, ihan just se jo sulaa.

Kuvassa nainen, jolla on ulkoiluvaatteet ja silmälasit. Korvissaan pyöreät puukorvakorut, jotka on raidalliset. Naisella on vaaleat hiukset ja hän hymyilee. Naisen takana lumista metsää.

Käsin sorvaaminen

12.2.2021 Viime viikkoina meidän puukorut on jotenkin hoksattu ihan eri vinkkelistä, kun olen alkanut kertoa enemmän niiden tekotavoista. Meiltä ei esimerkiksi löydy vaneria vaan aitoa suomalaista puuta.

Suomessa yleisesti muutettiin kulutustottumuksia massatuotteisiin jo hyvä tovi sitten. Samalla käsityöläisten asema yhteiskunnassa alkoi laskea, haluttiin sitä samaa lastu- ja mdf-levyä, mitä naapurillakin on.

Nyt suuntaus on muuttumassa ja persoonallisuus ja yksilöllisyys alkavat nousta uuteen arvoon. Samalla käsityöläisyys alkaa kiinnostaa kokonaan uutta sukupolvea. Enää ei tuijoteta hintaa, halutaan laatua. Ja hyvä niin, laadukkaat tuotteet voidaan huoltaa ja ovat korjattavissa. Näin saat nauttia lemppariasusteestasi pitkään ja huoletta, todellisuudessa se on myös edullisempi ratkaisu <3

Kuvassa kaksi puoli pallon muotoista puukorua, jotka on tehty katajasta.