• Toimituskulut 2,90€-3,90€
 • Yli 75€ tilaukset ilman toimituskuluja
 • Paketit kätevästi postilaatikkoosi
 • Ilmainen palautus
 • Toimituskulut 2,90€-3,90€
 • Yli 75€ tilaukset ilman toimituskuluja
 • Paketit kätevästi postilaatikkoosi
 • Ilmainen palautus
Kuvassa kaksi kolmion muotoista uniikkia ja käsintehtyä puukorvakorua. Korujen alla on ruskeaita pieniä puunpalasia ja korujen takana tumman liloja neilikoita ja valkoista harsokukkaa.

Korujen helppoja hoito-ohjeita

Tiedätkö, mikä on meille eniten esitetty kysymys? Se koskee korujen hoito- ja säilytysohjeita. Kerättiin ne kaikki yhteen paikkaan. Näin sinun on helppo palata tänne aina kun haluat. Kätevää vai mitä?

Alla mainitut vinkit soveltuvat varsinkin täyspuisiin, nahkaisiin ja luonnonhelmistä valmistettuihin koruihin. Jotkut ohjeista on sinulle ehkä itsestään selvyyksiä, toiset saattaa yllättää. Muiden kuin Pitu Woodellery -korujen kohdalla varmista hoito-ohjeet korujen valmistajalta.

Pukeutumisjärjestys

On tietenkin ihanaa laittaa korut korviin ja alkaa suunnitella hiuksia ja meikkiä, varsinkin juhliin lähtiessä. Suosittelen, että korut puetaan kaiken muun ollessa täysin valmista. Puu- ja nahkakorut tai helmet eivät pidä hiuslakasta tai muista kemikaaleista, vaan ne vahingoittavat korujen pintaa. Pidäthän ne visusti erossa hajuvesistä. Samoin kuin rasvoista ja muista koruihin kuulumattomista aineista.

 • Suosi: Puiset korvakorut ja muut korut lisätään valmiiseen asuun. Nahkarusetit valmiiseen kampaukseen.
 • Vältä: Hiuslakkaa, hajuvesiä ja muita kemikaaleja.

Hopea tummuu

Olet käyttänyt koruja ahkerastikin tai ne ovat olleet kauniissa rasiassaan odottamassa uusia seikkailuja ja huomaat, että nuo hopeaksi luvatut lenkit, koukut tai korupiikit ja helmet ovat alkaneet muuttaa väriään. Mitä ihmettä? Kyllä, tummuminen ja hopealangassa punertuminen ovat hopean ominaisuuksia. Korut eivät ole pilalla vaan aika, epäpuhtaudet ja rasva aiheuttavat hopealle sen.

Mitä on tehtävissä? Oma suosikkini on mieto hammastahna (ei valkaiseva tai hiova), jolla puhdistan hopeaosat varoen. Välineinä voit käyttää pumpulipuikkoa. Ole silti tarkkana, pidä tahna ja kosteus hopeaosissa. (Emme suosittele hopean puhdistusaineita koruillemme.)

Vinkki! Jos haluat varmistaa, ettet joudu tekemisiin korujen tummumisen kanssa, valitse vaihtoehdoista aina kirurgin teräs. Se pysyy muuttumattomana ja kauniin värisenä. Se on myös varmin valinta niille, joilla on allergioita tai herkät korvat.

Puukorujen puhdistaminen

Pitu Woodellery -puukorut ovat aitoa puuta, jotka öljytään elintarvikehyväksytyllä öljyllä vähintään kolme kertaa jokainen. Koruja puhdistettaessa suositellaan välttämään runsasta veden käyttöä tai vedessä liotusta.

Kun puukorun pinta kaipaa puhdistamista, käytä kuivaa ja puhdasta ohutta puuvillaliinaa. Jos on tarvetta paremmalle puhdistukselle, kokeile kostuttaa liina hieman vedellä. Aitojen puukorujen pinnat on mahdollista myös uudistaa tarvittaessa kokonaan, tällaisissa tilanteissa ota yhteyttä meihin, neuvotaan sinulle oikeat tavat tai voidaan tehdä ne puolestasi.

 • Suosi: Puhdasta ja kuivaa puuvillaliinaa. Voit myös kysyä apua puukorujen pintojen uudistamiseen.
 • Vältä: Vedellä pesua tai liotusta.

Iskut, putoileminen ja vesi 

Luonnossa puu voi katketa kovassa tuulessa tai saadessaan iskun ja jatkuva kastuminen lahottaa sen. Nämä samat lainalaisuudet pätevät puukoruihinkin. Kovat iskut ja puristus voivat aiheuttaa korun rikkoutumisen. Pitkät vesikontaktit taas pilaavat aluksi korun pinnan ja lopulta koko korun.

Miten vältän nämä? Korvakorut saavat harvemmin iskuja, mutta sormusten kanssa on syytä olla varovainen. Painavan tavaran nostaminen ja sormuksen puristuksiin jääminen voi aiheuttaa vahingon. Hyvä uutinen on se, että tällaisissa tilanteissa puusormus on huomattavasti turvallisempi kuin metallinen sisarensa, puu kun katkeaa vahingoittamatta sormea. Metallinen taas painuu kasaan..

Vesikontaktit ovatkin haastavampia. Sormusten kanssa käsiä pestessä ei useinkaan tule otettua sormusta pois ja kuivattua sormea sormuksen alta ja samalla sormuksen sisäpuolta. Ainakaan minä en muista tehdä näin. Tämä on kuitenkin vaivattomin tapa säilyttää koru kauniina pitkään.

 • Suosi: Normaalia käyttöä. Korut on tehty kestämään ja ne loistavat näkyvissä, osana asuasi.
 • Vältä: Tippumista tai pitkiä vesikontakteja.

Korujen säilytys

Paras paikka koruille on niiden oma rasia tai korupuu, poissa suorasta auringon valosta ja kosteudesta. Ethän säilytä puisia tai nahkaisia korvakoruja kylpyhuoneessa, jossa ilmankosteus on usein hyvinkin korkea. Saunaan, suihkuun tai uimaan näiden kanssa ei sovi mennä, kuumuus ja kosteus voivat haurastuttaa korujen liimauksia.

 • Suosi: Korut rakastaa olla osa pukeutumistasi. Muulloin säilytä ne omassa rasiassaan tai korupuussa.
 • Vältä: Säilytystä kylpyhuoneessa. Suoraa auringon paahdetta tai korkeaa kosteutta.

Pitu Woodellery -korut toimitetaan aina hyvin pakattuina, omassa korurasiassaan, joka on helppo tapa säilyttää korut jatkossakin. Emme peri rasioista lisähintaa. Me ajatellaan, että jokaisella tulee olla mahdollisuus säilyttää arvokkaat korut oikealla tavalla. Suojassa auringon kuumuudelta ja kosteudelta.

Toiveemme on, että ne hankinnat, joita meistä jokainen tekee, olisivat iloa tuottavia ja pitkäikäisiä. Sitä on aito ekologisuus ja vastuullisuus.