• Pitu Woodellery 3090555-6
  • Toimituskulut 2,90€-3,90€
  • Yli 75€ tilaukset ilman toimituskuluja
  • Paketit kätevästi postilaatikkoosi
  • Ilmainen palautus
  • Pitu Woodellery 3090555-6
  • Toimituskulut 2,90€-3,90€
  • Yli 75€ tilaukset ilman toimituskuluja
  • Paketit kätevästi postilaatikkoosi
  • Ilmainen palautus

Puukoruja ja ajatelmia tekijöiltä

Tälle sivulle tullessasi pääset seuraamaan meidän kuulumisia täältä pajalta, jossa kaikki korujen valmistus ja aivotyö on peräisin. Pääset mukaan meidän elämään ja puukorujen valmistukseen kaikkine kiemuroineen. Tämä on se paikka, jossa saa nostaa jalat pöydälle ja ihan vaan nautiskella..

Puukorut kiinnostavat mediaa

18.4.2021 Viikon viimeistä viedään. Olen helpottunut siitä. Ihan todella. Tänään olen pitänyt illalla jalkoja ylhäällä ja kuunnellut linnunlaulua. Haluatko kuulla miten puukorut ja asusteet pärjäsi tällä viikolla?

Aika hyvin. Viime viikon keskiviikkona Pyhäjokiseutu kirjoitti meidän 9 pienyrittäjän yhteistyöstä, jossa Pitu Woodellery oli mukana. https://www.pyhajokiseutu.fi/somessa-verkostoitunut-oulaistelainen-puukorutaite/3498697 Sen myötä sain hakea mäntyä, lehtikuusta ja katajaa tästä omalta kylältä työstettäväksi.

Sitten sain viestin ystävältäni. Myös Raahen seutu kirjoitti meistä. https://www.raahenseutu.fi/stylisti-loytaa-kauneutta-jokaisesta-ihmisesta/3518921

Tämän viikon torstaina rysähti yhdellä kertaa useita puheluita ja viestejä, kun paperisesta Kalevasta löytyi myös aukeaman juttu ja kuva etusivulla.

Olipa siinä pyöritystä. En osannut arvata ensimmäisen puukorvakorun vuoltuani, kuinka erikoisen ja kiinnostavan tuotteen äärellä oltiin. Ymmärrystä on alkanut kertyä vähitellen.

Voit käydä klikkailemassa juttuja ja lukea meistä lisää. Toisaalta voit myös rullata alaspäin blogini ja katsoa videon yhteistyön tuloksista saman tien. Ihan miten sinulle sopii parhaiten. Nautitaan tästä alkaneesta keväästä, luonto on heräilemässä uuteen kasvukauteen. Nyt saa nauttia <3

Puukorvakorut

10.4.2021 Tämän viikon aikana minulta on kysytty useaan kertaan, mikä puukorvakoruissa tai oikeammin puussa materiaalina minua kiehtoo. Mistä olen saanut innoituksen kaikkeen tähän mitä teen? Ensin tuo kysymys tuntui jotenkin vaikealta. Mistä saan innoituksen? Miksi puu?

Täytyi pysähtyä ajattelemaan.

Todellisuudessa vastaus on kovin yksinkertainen. Minulle metsä on aina ollut rakas ja rauhoittava ympäristö. Paikka purkaa jännitykset ja huolet taivaan tuuliin, kuunnella kaunista linnun laulua tai ihmetellä ympärillä olevien puiden pitkää elämää siinä samoilla jalan sijoilla. Itse en siihen pysty, olen vaihtanut asuinpaikkaa niin usein, etten osaisi olla vain paikoillaan. Olen jossain määrin rauhaton luonne ja metsä ja luonto auttaa rauhoittumaan.

Koen, että puukoruissa vaikkapa puukorvakoruissa pieni ja erityisen kaunis pala tuota minulle tärkeää elementtiä on aina mukana. Se tuo ripauksen luksusta omaan päivääni.

Puu on myös kovin perinteinen materiaali. Olen tosi iloinen, kun voin jatkaa sitä samaa upeaa työskentelytapaa, jonka tiedän kuuluneen edeltäville sukupolville. Moni asia on muuttunut isoisovanhempiemme ajasta, mutta puu ja sen perinteiset työstötavat ovat täällä edelleen. Koen, että ne sitovat minut johonkin sellaiseen aiempaan, josta en halua luopua. Haluan säilyttää sen saman luonnon lämpimän kosketuksen sormissani, jonka jo kauan sitten eläneet taitajat tunsivat. Se rauhoittaa.

Aloittaessani vuolemaan sitä aivan ensimmäistä Pisara-korua, joka on minulla edelleen, en tiennyt, mikä valtava merkitys tällä työllä minulle tulisi vielä olemaan. Ja haluan jakaa tuon saman lämpimän tunteen, joka palasta luontoa omalla ihollani tuo. Haluaisitko kokea sen saman? Löydä oma kaunis, uniikki puukorusi ja tunne tuo luonnon lämmin kosketus omalla ihollasi. <3 Pitu

Kotimainen käsityö, puukorut

2.4.2021 Mukavaa perjantaita sinulle. Kirjoittelen tätä pienellä kahvipaussilla, jonka itselleni käsitöiden ohella järjestin. Tuleeko sinulla harrastettua joitain käsitöitä? Tykkäisitkö oppia jotain uutta? Vaikka puukorut muodostavat oman työni ja siten käsityöt ovat läsnä jokaisena päivänä, tykkään vielä vapaa-aikanakin tehdä jotain käsilläni. Usein käsitöitä, langasta tai kankaasta. Tänään vuolemisen välissä lepuuttelin ranteitani ompelemalla t-paitaa.

Minua kiehtoo jatkuva uuden opettelu ja siihen puu tuo erityistä haastetta sen monipuolisuudessa. Vielä kun siihen lisätään turhankin vilkas mielikuvitus, niin soppa on valmis. Tälläkin hetkellä mielessä on kehitteillä useampi uusi malli ja tapa työstää puuta, harmillisesti aika vain ei tahdo riittää kaikkeen. Toivon, että tämä pitkäksi tituleerattu perjantai toisi helpotusta tähän krooniseen aikapulaan... Nyt jatkan touhujani pajan puolella ja toivotan sinulle lempeää ja virkistävää viikonloppua. Ihana, kun olet siinä <3

Puukorut asukokonaisuudessa

28.3.2021 Muutama kuukausi sitten yhdestä sähköpostilla vaihdetusta viestistä lähti itämään idea.. Koska koronan vuoksi ei voi liikkua tai käyttää palveluja niinkuin ehkä haluaisi, niin entäpä jos näytetään käytännössä miltä meidän palvelut ja tuotteet näyttää. Siitä se ajatus sitten lähti.

Alettiin Niina Lumisalmen kanssa ideoimaan mitä sellainen yhteistyö voisi pitää sisällään ja ympärille kerääntyi upea 9 ammattilaisen tiimi. Vielä tarvittiin 3 erilaista naista, jotka olisivat valmiita heittäytymään päiväksi meidän mukaan. Löydettiin kolme upeaa ja persoonallista naista.

Yksi heistä, Paula kertoo päivästään muun muassa näin: "Olen paljasjalkainen oululainen, aikuinen nainen. Haluan kiittää oululaisia yrittäjiä. He järjestivät aivan loistavan päivän täynnä glamouria ja silkkaa hauskanpitoa tähän ankeaan ja vaikeaan aikaan. Sen lisäksi että sain hienon päivän ja uusia ystäviä, sain myös varmuutta ja uskoa itseeni. Hyväksyä itsensä sellaisena kuin on, koosta ja omista piirteistä huolimatta. On niin monenlaista hyvää ja kauneutta olemassa! Pienillä teoilla ja panostuksella itseensä saa arkeen ja elämään iloa, glamouria ja hyvää mieltä! Kiitos vielä, yrittäjät ja mukana olleet ”mallit”! Toivotan kaikille ihanaa kevättä ja vielä parempaa kesää!!!"

Videon lopputuloksesta pääset näkemään alta. Toivottavasti nautit näkemästäsi. Koruina malleilla oli Naava, Pisara ja Kalla mini sekä puupinnit. Mitä pidät tyyleistä?

Viikon viimeinen korulähetys

19.3.2021 Kiireisen viikon perjantai on vihdoin täällä. Nyt kyllä huokaistaan ja syvään. Vai miten sinun viikkosi on mennyt? Minulla se oli värikäs ja työntäyteinen viikko. Meillä on ollut mukava 9 pienyrittäjän yhteinen videoprojekti käynnissä jo jonkun aikaa ja maanantaina oli aika vaihtaa sanoista ja suunnitelmista tekoihin ja kuvata nuo ideat kameran kennolle.

Lopputuloksesta päästään nauttimaan toivottavasti jo tulevilla viikoilla. Lisäksi apukäsinäni somen puolella aloitti upea ja ammattitaitoinen Mikaela, jonka huoleksi oman someilmeeni jätän seuraavien kuukausien aikana kokonaan. Arvaat varmaan, että kaikki johtuu lisääntyneistä tilauksista. Kiitos, että mahdollistatte tämän kaiken. Olen siitä kiitollinen.

Odotan kyllä innolla sitä päivää, kun päästään vapaasti kulkemaan ja nauttimaan ystävien seurasta ja käyttämään palveluja normaaliin tapaan. Siihen asti yritetään pitää mieli virkeänä ja nauttia niistä kevään merkeistä, joita ympärillä näkyy koko ajan enemmän. Ihana, että löysit tänne <3

Korukuvia

9.3.2021 Ensimmäisenä kiva, että olet just siinä ja luet tätä kirjoitusta. Kiitos, että tulet ja lueskelet sivujani. Pitu Woodelleryn seikkailu puukorujen maailmassa alkaa olla jo ryömiväisvaiheessa. Alkaa olla aika ottaa kävelyaskeleita ja siinä te asiakkaat ja uskolliset fanit olette korvaamaton apu.

Olen saanut rakentavaa palautetta muun muassa verkkokaupan kuvista. Tosi kauniita, mutta vievät huomion siitä olennaisesta eli koruista. On aika palata takaisin omille juurille. Siihen, mistä lähdettiin aluksi. Kunnioitetaan puuta materiaalina ja annetaan sen olla pääasiassa. Siksi huomaat tyylini muuttuvan takaisin siihen yksinkertaisempaan. Ja täytyy sanoa, että Saarni -napitkin tulevat paremmin esille tästä kuvasta. Katselen vain niiden kaunista kuviointia, enkä ajattele muuta. Annetaan luonnon kauniiden puukorujen loistaa. Miksi unohdin sen hetkeksi?

Kuvassa harmaalla laudalla vuolu puukko ja sydämen muotoinen puukoru.

Puukorut

2.3.2021 Niin vain saatiin tämä viikko vikkelästi käyntiin ja ensimmäiset puukorutilaukset maailmalle. Kylläpä tuntui hyvältä niitä pakkailla taas isommasti ja kiikutella postiin. Paljon on tapahtunut muutamalla viikolla ja vauhti sen kun kiihtyy..

Ehkä mahdoit huomata uuden ihanan jälleenmyyjän, joka kantaa samoja arvoja kuin minäkin. Kierrätys on uusi musta, niin kuin Maj-Lis muotoili. Tästä on mukava jatkaa viikkoa, uutisia on muitakin, kertoilen niistä heti, kun uskallan. Muistan silti senkin sanonnan ettei saa nuolaista.... Mukavaa viikkoa sinulle, nautitaan kauniista auringon paisteesta ja pidetään huoli toisistamme <3

Käsin sorvaaminen

12.2.2021 Viime viikkoina meidän puukorut on jotenkin hoksattu ihan eri vinkkelistä, kun olen alkanut kertoa enemmän niiden tekotavoista. Meiltä ei esimerkiksi löydy vaneria vaan aitoa suomalaista puuta.

Suomessa yleisesti muutettiin kulutustottumuksia massatuotteisiin jo hyvä tovi sitten. Samalla käsityöläisten asema yhteiskunnassa alkoi laskea, haluttiin sitä samaa lastu- ja mdf-levyä, mitä naapurillakin on.

Nyt suuntaus on muuttumassa ja persoonallisuus ja yksilöllisyys alkavat nousta uuteen arvoon. Samalla käsityöläisyys alkaa kiinnostaa kokonaan uutta sukupolvea. Enää ei tuijoteta hintaa, halutaan laatua. Ja hyvä niin, laadukkaat tuotteet voidaan huoltaa ja ovat korjattavissa. Näin saat nauttia lemppariasusteestasi pitkään ja huoletta, todellisuudessa se on myös edullisempi ratkaisu <3

Esittelyssä LÄTKÄ mini

30.1.2021 Kirjoitan tätä melkein puolen yön aikaan, kun en millään malttaisi mennä nukkumaankaan.

Meillä Oulaisissa oli tänään valtavan kaunis talvipäivä. Uutta lunta sateli pienen pieninä hiutaleina useamman tunnin ajan ja sekös teki valokuvaamisesta jotenkin erityistä.

Tein asiakkaiden iloksi suosittuun saarni -sarjaan vielä yhden vaihtoehdon niille meistä, jotka rakastavat raidallisen kaunista ja tyylikkään yksinkertaista LÄTKÄ -korua, mutta kokevat sen hieman liian suurena itselleen. LÄTKÄ mini on Saarni -napin ja Lätkän välimuoto. Kiinnityksen saat valita itse: koukut tai tapit, ihan miten itse haluat. Molemmat kirurgin terästä, siis allergioista viis.

Tykkään näistä jo nyt itse. Noh, totta puhuakseni, ei mallistossa ole yhtäkään korua, jota en itse säännöllisesti käyttäisi ja tykkäisi siitä. Mikäli jostain en ole pitänyt, sitä ei koskaan mallistoon ole tullutkaan..

Tämän kuvan myötä toivotan sinulle mukavaa viikonlopun jatkoa, nautitaan tästä lumesta ja valkoisesta nyt, ihan just se jo sulaa.

Kuvassa nainen, jolla on ulkoiluvaatteet ja silmälasit. Korvissaan pyöreät puukorvakorut, jotka on raidalliset. Naisella on vaaleat hiukset ja hän hymyilee. Naisen takana lumista metsää.
Kuvassa pisaran muotoinen puukorvakoru, joka on mallin korvassa. Naisella tummat hiukset ja villapaita. Kuvassa näkyy vain pieni osa mallin kasvoista.

The Maker Bazaar

23.01.2021 Tässä vaiheessa olet mahdollisesti huomannut lisää uusia ihania jälleenmyyjiämme. The Maker Bazaar on erikoistunut hitaan muodin ja suomalaisten taitavien käsityöläisten ja suunnittelijoiden tuotteisiin.

Nämä puukorut ja asusteet, joita tehdään ovat juurikin sellaisia. Ne tehdään yksi kerrallaan ja on tarkoitettu pitkäaikaisiksi asusteiksi, joita voi käyttää kerrasta toiseen.

Tuotiin siksi meidän tuotteille huoltopalvelukin. Nyt sinulla on mahdollista saada käyttöösi ohjeet ja oikeat aineet puukorujen huoltoon tai voit lähettää korusi meille. Paluu postissa saat pinnoiltaan uudistetut korut. Ajatuksemme on siis mahdollistaa tuotteidemme pitkäaikainen käyttö. Ja onhan se mahtava tilaisuus palvella teitä yhä vain paremmin. Sopii meille.

Kuvassa Satulla on käytössä PISARA mini korvikset. Niistä on muotoutuneet oikeat klassikot jo lyhyen elämänsä aikana. Raikkaan vaalea puu ja selkeä muotokieli ovat usean mieleen. Yhdistettynä silkkiseen pintaan ja keveyteen, ah, nämä ovat täydellinen korvispari <3

Räätälöity mallisto

19.01.2021 Ensimmäinen uusista jutuista, joita tässä on viritelty, liittyy Ateljee Tikin Taikaan, joka on ompelimo Oulussa.

Ollaan molemmat opiskeltu samalla kurssilla nyt käsitöihin liittyviä asioita ja sieltä tämä yhteistyö sai alkunsa. Joulun alla Pitu Woodellery -tuotteita olikin saatavilla Tikin Taian tiloista muutaman viikon ajan ja nahkaiset KALLA mini ja KALLA trio toimivat siellä tosi hyvin. Eikä ihme. Ne ovat tyylikkään yksinkertaiset korut. Siitä lähtikin jalostumaan ajatus omasta uniikista mallistosta, jonka löytäisit vain Oulusta ompelimon omista tiloista.

Ensimmäiset ylijäämä kangaspalat on olleet täällä meillä pajalla kokeilussa ja uusi malli syntyi useampien kokeilujen kautta. Pohjana toimii KALLA mini, kankaat luistelijoiden kisapuvuista jääneitä palasia. Taatusti vaativammankin bilehileen mieleen ovat nämä henkäystäkin kevyemmät ja upeissa väreissä hehkuvat herkut. Katsotaan otetaanko joitain malleja kokeiluun myös tänne verkkokaupan puolelle, toistaiseksi löydät tämän malliston vain osoitteesta Ateljee Tikin Taika Valtatie 21, Oulu.

Muutaki jännää on tulossa, kannattaa pysyä kuulolla..

Kuvassa näkyy naisen korvaa, jossa roikkuu sinisestä nahkasta tehty Kallan kukan muotoinen korvakoru. Naiselta näkyy vaaleita hiuksia. Tausta on sinertävä.
Kuvan etualalla pyöreät puukorut, joissa tappikiinnitys. Vasemmalla sivulla korurasia, jossa teksti Pitu Woodellery ja takana punertavat orkidean kolme kukkaa.

Uusi jälleenmyyjä

12.01.2021 Nyt en melkein pysy housuissani.. Tämä on niiiin jännää. Uutena yrittäjänä korualalle tupsahtaneena huomaa, että tämä on tosi kilpailtu tieteenhaara. On vaikka minkälaista korua. On aitoa ja epäaitoa, sitä ja tätä ja vielä siinä välissäkin kaikenlaista.

Siksi on ihan mieletön tunne, kun joku ottaa yhteyttä ja kysyy tuotteita jälleenmyyntiin tai lähettää viestin jostain ja kehuu tuotteiden ulkonäköä tai tekee tilauksen ja sitten huutelee siitä kaikille, koska pitää niin tuotteesta.

Uusia jälleenmyyjiä olen toivonut vähän isompiin paikkoihin ja nyt yksi tällainen toive on tosi lähellä toteutumista. En vaan malttais odottaa, että saan kertoa teille, että.......

Kuvassa kaksi kolmion muotoista puukorua, joissa on koukut.

Puukoruja visakoivusta

10.01.2021 Sunnuntai-iltaa teille täältä Oulaisista. Viikonloppu on mennyt kiireesti pakkaspäiviä ihastellessa. Olleetkin oikeastaan ensimmäiset viileat päivät täällä meillä päin. Siis sellaiset talvisen viileät, kun tarvitaan untuvatakki ja kunnon kengät.

Pajalla ollaan keskitytty visakoivuisiin korviksiin. Loppu vuodesta minuun otti yhteyttä ystävällinen puuseppä Lempäälästä ja tarjosi käyttööni häneltä ylijäänyttä visakoivua, omenapuuta ja riikunaa. Nyt odottelen innolla tuota pakettia. Riikuna on minulle lapsuudesta tuttu, niitä kasvoi mummolan puutarhassa, mutta en ole koskaan kurkistanut sen sisälle millaiselta se mahtaa näyttää. Odottakaahan vaan, yllätän teidät pian jollain uudella käsintehdyllä puukorulla..