• Tervetuloa Pitu Woodelleryn verkkokauppaan!
  • Toimituskulut 3,90€. Yli 75€ tilaukset ilman toimituskuluja postilaatikkoosi.
  • Tervetuloa Pitu Woodelleryn verkkokauppaan!
  • Toimituskulut 3,90€. Yli 75€ tilaukset ilman toimituskuluja postilaatikkoosi.

Puukolla vuollut

Puukolla vuollut puukorut

ovat ylellisen kauniita ja herkkiä puukoruja. Otetaan esimerkiksi Pisara-puukorvakoru. Vuolemalla tehdyt korut ovat suomalainen harvinaisuus, muistutus perinteistä, joita aiemmat sukupolvet harjoittivat yleisesti. Olen kuullut paljon tarinoita puukaulakoruista, joita miehet vuolivat rakkailleen lahjoiksi. Nyt tuo taitoa ja keskittymistä vaativa puuntyöstötapa on harvinaistunut ja vuolemisen taitavat ovat vähentyneet vanhempien sukupolvien mukana.

Vuolemalla tehdyt puukorvakorut ovatkin kunnianosoitus pohjoisen luonnolle ja suomalaiselle perinteiselle käsityötaidolle. Jokainen koruista muotoillaan, hiotaan ja öljytään kokonaan käsityönä. Materiaalina käytämme suomalaista kierrätettyä puuta.

Valikoimasta löydät klassikoiksi muodostuneiden Pisara-korujen lisäksi myös visakoivuiset Kyyneleet ja saarnista vuollut Kuutamo-puukorvakorut. Jokainen vuoltu korupari numeroidaan ja lisäksi saat tietoosi päivän, jolloin juuri sinun puukorusi vuoltiin.

Korujen kauniina säilymisen voit varmistaa lukemalla puukorujen hoito-ohjeet, joista löydät hyödyllistä tietoa korujen suhteen.